Buhar odası kurulumunda nelere dikkat edilmelidir.
Bunun için ilk sırada ihtiyaca uygun boyutlarda bir odaya ihtiyaç bulunmaktadır. Buhar odasının boyutlarını belirlerken kullanacak kişi sayısı, aynı anda kullanılacak kişi sayısı önemlidir.
Diğer taraftan buhar odasında kullanılacak su ve elektrik bağlantılarının kolay ulaşılabilir bir yerde olması gerekir.
Duvar ve tavanlarda kullanılacak malzemenin mutlaka suya, neme ve sıcaklığa dayanıklı olması gerekir. Ayrıca buharın oda dışına kaçmasını önlemek için izolasyonun iyi olması gerekir.
Oda tavanında ortamda oluşan buharın damlacık şeklinde aşağı düşmesini önlemek için tavanın hafif eğimli olması gerekir. Zeminin ise yerde biriken suyun kolayca gidere ulaşabileceği şekilde bir eğime sahip olması gerekir.
Buhar jeneratörü ise seçilen oda ebatlarına ve odanın kullanım sıklığına uygun ölçülerde seçilmelidir.
Odaya taze hava girişi ve oda içinde bulunan nemin kontrolü için bir havalandırma sistemi bulunmalıdır.
Oda kapısı temperli camdan yapılmalı, oda dışına doğru açılmalıdır.
Buhar odasında acil durumlarda kullanılmak üzere kolay erişilebilir ve farkedilebilir bir acil durum düğmesi bulunmalıdır.
Buhar odasının aydınlatmasında nem geçirmeyen ve ısıya dayanıklı aydınlatmalar kullanılmalıdır. Oturma alanlarının kaymayan yüzeye sahip olması ve ergonomik bir yapıda olması gerekir. Ayrıca ortama müzik sistemi ve aroma sağlayıcı cihazlar entegre edilebilir.
Buhar jeneratörü odaya yakın bir konumda yerleştirilmelidir. Cihazın buhar çıkışı ile odada bulunan buhar girişi arasında mümkün olduğu kadar az sayıda dirsek (90 derece bağlantı) bulunmalıdır. Odada bulunan buhar girişi kullanan kişilere doğrudan temas etmeyecek şekilde oda içerisine buhar verilecek şekilde olmalıdır.
Buhar jeneratörü doğrudan suya ve nemden etkilenmeyecek şekilde ve gerektiğinde kolay erişilebilir bir yerde olmalıdır. Ayrıca buhar jeneratörünün gün sonunda kullanım sonrası içindeki suyun tahliyesi amacıyla gidere su giderine yakın olması gerekir.
Buhar jeneratörü ayrı bir elektrik bağlantı hattıyla çekilmeli, mutlaka topraklama kullanılarak bağlanmalıdır. Ayrıca kaçak akım röleside bulunması gerekir.
Buhar jeneratöründe mutlaka buharın oluştuğu kazanın aşırı ısınmasını önlemek için gerekli sensörler bulunmalıdır.
Kurulum profesyonel bir ekip tarafından yapılmalı ve yerel yönetmelikler, teknik standartlar ve güvenlik yönergelerine uygun şekilde tamamlanmalıdır.